Életleltár

Hamerli Éva természetes személyként 25 éves pedagógusi, majd munkanélküli időszakot törölve, 10 éves fizikai munkásévek valóság-fikció turmixaként íródott 25-6 könyv demója. Love storyba csomagolt szoció tartásaként, az Életleltár c. hangos könyv blogomban 2016 nyarától havi főesemény(ek)re írt fejezet(részlet)hez csatolt régebbi könyvbemutató. Régebbi tervezetem szerint a blog tartalmaz(na) Verset mond a szerző és Énekel a szerző linkeket is, melyek alatt a bemutatott könyvrészletben hallható vers-/énekrészlet teljes változatának audio változatát tölteném fel. Köszönöm a lehetőséget, Mindenkinek további sikeres és szép napot kíván H.É, írói Christina Buhela/C.B./CHEB/Buhela

A blogban első jelenetsorhoz  tartozó (Életleltrá könyvemben pár fejezetet átölelő - zanzásított) vers:

Emberek vagyunk!

(Christina Buhela: Életleltár c. hangos könyv verse,

Zs.Edit-nek és P.M.-nak ajánlva)

 

Rangod, léted, agyad működése más,

Attól értéked lehet kisebbre nőtt óriás.

Termetében alacsonyabb csak, de erős!

S mi több, a vesztett centik pótlása is jő.

 

Mit a test veszített imitt, vagy amott,

Pótolja a lélek, így lehetsz te is boldog!

Viszont e boldogság rajtad is múlik ám,

Hinned kell rejtett többleted’, kiskomám!

 

Ha hiszed, elfogadod a szép és jó erejét,

Önnön magad pluszerőddel, osztozva élsz!

Adok-kapok csak látszólag lehet egyoldalú,

Ha nem várod, s adni tudsz, tiéd az életadu!

 

Ember elfogadja, embertársát, emberként!

Átok, düh nélkül tiszteli a másság értékét!

Ha csak parányi szeretet is lakozik szívében,

Már van mit erősíteni, adni, igazérzéssel!

2016.11.11.

 

Vershez tartozó jelenetsor

 

Szép napot, hétvégét, vagy amilyen napszak, nap van most, annak szépségének látását kívánom tisztelt, kedves Olvasómnak!

Az előbb sikeredett lebuknom. Vagy megbuknom, blogkészítő első "vizsgámon"?

Vagy épp annyira szerettem volna már látni hozzászólást, hogy agyam úgy irányította kezecskémet: Hozzászólás kategóriába írtam a következő bejegyzéshez - első jelenetsorhoz - tartozó verset.

Most már - ha nem is mindegy -, megtörtént, okultam, tanultam. Remélem, a következő alkalommal már automatikusan a "Bejegyzés tartalma" linkre kattintok, a blogkezelőre, s nem az olvasóra tartozó rovatba másolom át, írom az aznapi Feladatom teljesítéseként készült sorokat.

És kívánom Önnek/Neked is, hogy bármely tévedéseddel, hibáddal kapcsolatosan gondolkodhass(on) ugyanígy, kerülve a következő lépés energiájának pocsékolását jelentő önsanyargatást.

Ezzel, a korunkat jellemző érzéssel, miértjével, környezeti okozójával, vagy éppen felelősséghárító mechanizmusának ok-okozatával foglalkozom a jelenetsorban. Azzal a kérdéssel, hogy miért is vált "divattá", került toplistára a bolhából elefánt séma helyett inkább kézben elférhetó apró hógolyóból hatalmas hógömb alakulása, alakítása a problémák szítására, magánból közüggyé váló napi stressz, depresszió helyett pozitív látásmód tartása. A pozitivitás, az élet apró szépségjeleinek láttatása, nem pedig a siker hajhászása. De mielőtt túllépem a türelmi időkeretet, búcsúzom, várva, köszönve a hozzászólásokat! :-)

Üdvözlöm a kedves, tisztelt Érdeklődő(ke)t!

Ezt a banális blogíró-kezdést! Sablonos, egyeseknek hiteltelen. Viszont bármennyire is őszintétlennek tűnő, bemutatkozóm olvasóját mégis kedvesnek tartom, sőt még tisztelem is.

Épp ezért a lényegre térek:

Ma, egy idén megismert remek nő, sikeres vállalkozó, vállalkozást tanító biztatására blogírással kezdem az Életleltár címmel összeállított, tizenkét év alatt készült könyveim demóját.

Az anno mentoromtól jelzett, akkor még pedagógus kollégáim által visszaigazolt szoció műfajú irodalmi pályázataim témáját love storyba csomagoltam. Valóság-fikció turmixa minden egyes "munkám", melyeknek fejezeteit egy-egy vers születése előzte meg. Úgy is mondhatnám, hogy a valóságos esemény rímsorainak kibontását az adott időszak történése és az ehhez csatolt fikció, a szereplők egymásra találásáig, a főszereplő személyisége alakulásának, cselekedeteinek ok-okozatlevezetése, az adott főtémában:

- oktatás,

- egészségügy,

- munkaerő-piac,

- drogprevenció,

és megannyi, emberi érték csökkenését befolyásoló társadalmi-gazdasági helyzet EMBERI ÉLETet élni akaró történések miértje keresése.

Amennyiben érdekli H.Karola 2016 nyarától kezdő visszaemlékezései közben kialakuló kései nagy őre találás, szerelmük kibontakozásának egy-egy pillanata, találkozzunk az Életleltár c. hangos könyv I. fejezetének rövid bemutatóján.